PROJEKTINFORMÁCIÓK | Volkswagen autószalon energetikai fejlesztése a P'-AutóCity Zrt.-nél

GINOP-4.1.4-19-2020-01339


GINOP

Volkswagen autószalon energetikai fejlesztése a P'-AutóCity Zrt.-nél

  • ·      Kedvezményezett neve: P'-AutóCity Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
  • ·      Projekt címe: Volkswagen autószalon energetikai fejlesztése a P'-AutóCity Zrt.-nél
  • ·      Elszámolható összköltség: 31.753.823,- Ft
  • ·      Vissza nem térítendő támogatás összege: 17.464.601,- Ft
  • ·      Támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a P’-AutóCity Zrt. a Pécsett található Volkswagen autószalon (7630 Pécs, Diósi út 1., hrsz. 40164/33) energetikai korszerűsítését valósította meg.

A projekt célja az energetikai fejlesztéssel, hogy az épületek megfeleljenek a költségoptimum követelményszintnek, ezzel csökkentve az épület energiafelhasználását. Az energiaköltségek csökkentése érdekében telepítésre került egy 59,4kWp teljesítményű napelemes rendszer. Felhelyezésre került 132db 450W Canadian Solar napelem, 1db Solar Edge SE 50K inverterrel. A fűtési rendszer nem volt kellően korszerű, így beépítése került egy modern Viessmann kétkazános kondenzációs gázkazán. Megvalósult elavult nyílászáróink cseréje, műanyag, alacsony hőátbocsátási tényezőjű nyílászárók kerültek beépítésre. A nyári napsugárzás elleni védelem nem volt biztosított, így árnyékoló szerkezetek kerültek az épületre.

A beruházásnak köszönhetően a szalon épülete a jelenlegi GG minősítésről CC energetikai besorolásúvá válik, így a fejlesztés megvalósításával javult az épület energiahatékonysága, továbbá költségmegtakarítás vált elérhetővé a Kft. számára. Jelen projektünk egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését

  • ·          a projekt befejezési dátuma: 2022. május 23.
  • ·          a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01339