Újdonság a Volkswagenről
2022.01.28.

AZ ÚJ TAIGO BEMUTATKOZIK EURÓPÁBAN

Az új kompakt crossover Taigo* bemutatásával a Volkswagen most először jelentkezik az európai piacon egy SUV kupé modellel. Az első kerék hajtású Taigo divatos crossover karosszériájával, megemelt üléspozíciójával, legmodernebb hálózatba kapcsolhatósági megoldásaival és hétköznapi használhatóságával igazi közönségkedvenc lehet.
Taigo

Az ötüléses autó tetővonala kupé stílusban lejt hátrafelé anélkül, hogy a hátsó sorban helyet foglalók fejterét szűkössé tenné. Ezzel a Volkswagen egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti a korábban elsősorban a csúcsmodellek számára fenntartott moduláris keresztmotoros (MQB) platformra épülő kompakt modelljeinek (Polo illetve T-Cross) sorát.

Az új Taigo a formatervezés, az egyéniség és az érzelmek hármasára összpontosít. Az alapfelszereltség részeként kínált teljes LED fényszóróival, teljesen digitalizált vezetőfülkéjével és az infotainment rendszerek legújabb generációjával (MIB3) a 4,26 méter hosszú SUV kupé kiemelkedő technológiai színvonalat képvisel kategóriájában.

A kifejező karosszériaforma a maga nemében az első a Volkswagen modellkínálatában. A kupékra jellemző sziluett tökéletesen alkalmassá teszi a Taigo modellt – csakúgy, mint brazil megfelelőjét, a Nivust – új, döntően fiatal és fiatalos célcsoportok megnyerésére a Volkswagen számára.

Minden Taigo a szériafelszereltség részeként városi vészfékfunkcióval kiegészített „Front Assist” környezetfelügyelő rendszerrel és sávtartó automatika „Lane Assist” rendszerrel érkezik. Az opcionálisa elérhető „IQ.DRIVE Travel Assist” félautonóm vezetést kínál a rendszer által meghatározott maximális sebességig, amely 210 km/óra.

Az új Taigo modellel kapcsolatos film a következő oldalon érhető el: https://youtu.be/V_ySP0h4G5o

* A jármű egy sorozatgyártás közeli tanulmányautó, kereskedelmi forgalomban még nem elérhető